Header Close dialog
myDictionary.de No Leader

Türkçe-Almanca  İnternet Sözlüğü

HOŞGELDİNİZ
  ÇORBAYA TUZ
  TÜRKÇE ÇEVİRİ
  ALMANCA ÇEVİRİ
  SÖZLÜĞE GİT
  BİZİ TAVSİYE EDİN
  İLETİŞİM / KÜNYE
  SSS
  YASAL UYARI
  İSTATİSTİK

No Link Block 4

Deutsch DEUTSCH     Türkçe TÜRKÇE   Türkçe-Almanca-Sözlük   Türkçe-İngilizce-Sözlük  
DUYURU +++ Forum Büyüyor: Yakında devreye girecek yeni forum konu başlıklarıyla verdiğimiz hizmeti genişleteceğiz +++ ...Sevgi ve Selamlarımızla... myDictionary.de ekibi...

Gönül İşleri, SMS, Sohbet ...

Gönül İşleri başlığı altında yazılmış bir metin ve bu metne ilişkin bütün yanıtlar bu sayfada yer almaktadır. Formu kullanarak bu konuya ilişkin yeni bir cevap yazabilirsiniz.

Almanca Karşılığı Aranıyor
İçindekiler  |  Forum Girişi  

Tercümesi Aranan Kelime
önüne gelene gider
Örnek
Yorum
bitte übersetzen vielen dank
ruth 11.11.2009 20:27:49

Önerilen Çeviri
sowas wie:
Örnek
er / sie geht mit jedem, der ihm/ihr über den Weg läuft.
Yorum
nora 12.11.2009 11:29:18

Önerilen Çeviri
Nora!!!
Örnek
önüne gelenle gider - ist deine übersetzung.
önüne gelene gider - ist eine redewendung in der Türkei. Das jeder damit betroffen ist wer Ihm gegenübersteht.
Yorum
Semiha 12.11.2009 13:21:29

Önerilen Çeviri
Semiha...
Örnek
evet haklısın, ceviri önerim : "önüne gelenle gider" anlamında ...

"önüne gelene gider" deyiminin daha başka anlamı ne ola ki ? merak ettim, duymadım gerçekten, beni aydınlatırsan, sevinirim...:-)

selamlar...
Yorum
nora 12.11.2009 18:02:57

Önerilen Çeviri
Nora....
Örnek
Genelde argo da kullanılır. Misal kavgada küfürleşmede. biri kime küfür ettin diye sorduğunda < önüne gelene gider> gibi cevap verilir ve herkese manasına gelir.
Yorum
Semiha 12.11.2009 20:11:13

Önerilen Çeviri
teşekkür ederim...:-)
Örnek
Yorum
nora 12.11.2009 23:51:43

Önerilen Çeviri
Örnek
Önüne gelene gider, benim bildiğim genelde "hafifmeşrep" kadınlar için kullanılir.
Kavgada "önüne gelene girişir" olabilir, yani herkesle kavga etmeye hazır anlamında. Küfürleşme örneginde ise "kim üstüne alınırsa" denebilir. Sizin kullandiginiz anlamda hic duymadim. Nerede kullaniliyor bu? Standart Türkce'de mi, yoksa yerel bir kullanim mi?
Yorum
Selamlar & Sevgiler
DejaVu 13.11.2009 00:13:15

Önerilen Çeviri
DejaVu....
Örnek
Evet sizin tabir ettiğiniz "hafifmeşrep" kadınlar için söylenebilinir:) o da benim aklıma gelmemişti. Ama yinede onlar için bile olsa Önüne <gelenle> gider denilmez mi?
Benim dediğim sokak ağzı. ve yaşadığım yerde cok duydum. Yerel değil bence çünkü Ist. dayım. Yine de kimseyi yanliş bilgilendirmek istemem tabi ki.
Yorum
ve illa ki öyledir diye de israr etmiyorum. Ben düşüncem oydu ve yazdım.
Semiha 13.11.2009 12:41:46

Önerilen Çeviri:
çğış...
Örnek:
çğış...
Yorum:
çğış...
Rumuz:
çğış...

No Sycscrapper

myDictionary.de'yi ana sayfanız yapın | Favorilerinize ekleyin | Bizi tavsiye edin